Forrásház a lélek egészségéért


2020 és az idei év, a gyász éve.  Rengeteg család gyászol pandémiában elhunyt családtagot, rokont, ismerőst. Intézményünk segítséget szeretne nyújtani olyan kerületi lakosoknak, akik a közelmúltban veszítették el hozzátartozójukat. 

2021. július 1-jén induló ingyenes gyászfeldolgozó csoportunkra szeretettel várjuk Önöket. A csoport 10 alkalmas, heti rendszerességgel, délutáni, kora esti kezdéssel. Az első két alkalom nyitott, utána zárt csoporttá alakul. Természetesen olyanok jelentkezését is várjuk, akik nem a covid következtében, de veszteséget éltek át az elmúlt időszakban. 

Jelentkezni Kissné Zsuzsánál lehet az alábbi telefonszámokon: 0670/ 408 9327, 0670/ 408 9319

Tisztelt Kispesti Lakosok! Résztvevők hiányában a csoportot nem tudtuk elindítani, továbbra is várjuk a jelentkezőket.

Gondolatok a 9. éves Forrásházról… 

Segíteni sokféleképpen lehet. Ha megértés, elfogadás, türelem és tisztelet kapcsolódik hozzá, biztosan célba ér – ezzel a mottóval indítottuk szolgáltatásunkat 2012 novemberében. Bethlen Gábor erdélyi fejedelem (1580-1629) mondatát szem előtt tartva “Nem mindig lehet megtenni, amit kell, de mindig meg kell tenni, amit lehet” – igyekszünk a kerületben élő lakosok rendelkezésére állni. Az érdeklődő kispestiek figyelmébe ajánljuk lakossági szolgáltatásainkat

  • felgyűlt feszültségek levezetésére
  • különböző veszteségek fájdalmának enyhítésére
  • relaxációra
  • megváltozott élethelyzet, vagy egészségi állapot következményeinek feldolgozására
  • kulturális ismeretek bővítésére és
  • gondnoksággal vagy “leszázalékolással” kapcsolatos ügyintézésben
forrásház bejárata

Forrásház bejárata

Hosszú távú célunk, hogy Kispesten olyan komplex szolgáltatás valósuljon meg, amely az érdeklődők részére minél több eszközzel segíti a szociális izoláció megelőzését, az életvezetési képességek erősítését és az alkalmazkodóképesség javulását – mindezt a jobb életminőség elérése érdekében.