Forrásház a lélek egészségéért


 

Gondolatok a Forrásházról… 

Segíteni sokféleképpen lehet. Ha megértés, elfogadás, türelem és tisztelet kapcsolódik hozzá, biztosan célba ér. A megszokott közegből – családból, munkahelyről – kiszorult emberek visszatalálása a társadalomba mindig nehéz. A napi gondok megoldása, a terhek elviselése, az önbecsülés helyreállítása befogadó, támogató közösség nélkül szinte lehetetlen. A reális tudás magunkról, a sorstársaktól kapott támogató, építő visszajelzés szárnyakat ad, új vágyakat ébreszt, sikerélmények forrása lesz. Ez a Ház ilyen Forrás. Hely minden kispestinek, aki – az itt kínált lehetőségekkel élve, egy jobb életminőség reményében – bátran vállalja a gyógyuláshoz vezető rögös utat. Többek között orvosok, nővérek, pszichológusok, terapeuták, szociális szakemberek együtt alkotják azt a szakmai csapatot, akik naponta vetik latba szakértelmüket, tapasztalatukat, emberségüket, hogy a gyógyulásra vállalkozókat segítsék.

forrásház bejárata

Forrásház bejárata

Nem mindig lehet megtenni, amit kell, de mindig meg kell tenni, amit lehet – mondta Bethlen Gábor erdélyi fejedelem (1580-1629).

Hosszú távú célunk, hogy Kispesten olyan komplex szolgáltatás valósuljon meg, amely a rászorulók részére minél több eszközzel segíti a szociális izoláció megelőzését, az életvezetési képességek erősítését és az alkalmazkodóképesség javulását – mindezt a jobb életminőség elérése érdekében.